Auto-Created-3
27 Şubat 2020 ( 1171 izlenme )
Reklamlar

KORONAVİRÜSÜN BELİRTİLERİ NELER?

Hastalığın belirtileri ve tanı konusulması hakkında konuşan Prof. Dr. Nail Özgüneş, “Ateş, boğazda kızarıklık, nefes darlığı, solunum yetmezliğine ait bulgular ön plandadır. Bu virüsün bulaştığı hastaların ölüm oranı yüzde 3540 olabilmektedir. Tanısı için; solunum yetmezliği saptanan vakalar hastaneye yatırılarak solunum yolu salgılarından,


serum ve dışkıdan alınan numuneler PCR testi için Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderilir. Her salgında olduğu gibi olası vaka tanımı; ateş ve klinik belirtilere ek olarak salgın bölgesine ilişkin seyahat öyküsü olmasıdır” ifadesine yer verdi.

NASIL KORUNMALI?

Hastalığın başlıca bulaşma yolu öksürükaksırık esnasında solunum yolu ile ortama saçılan damlacık enfeksiyonu ile olduğundan, bulaşmayı engellemek için solunum yolu enfeksiyonlarından korunma önlemlerine uyulmasının önerildiğini söyleyen Prof. Dr. Nail Özgüneş, şunları söyledi:

"Bunun ilk şartı;insandaninsana yakın temastan kaçınılmasıdır. Yakın temasın anlamı, hasta bireye yaklaşık bir metre mesafede bulunmak, öksürükaksırık esnasında solunum yolu ile saçtığı damlacıklara maruz kalmak, öpüşmek, sarılmak gibi durumlardır. Çünkü böylelikle virüs; yakındaki kişinin ağız, burun, göz mukozasına ulaşabilir. El hijyeni hastalıklardan korunmada oldukça önemlidir. Bu nedenle; ellerinizi sık sık su ve sabun ile yıkayın. Eller yıkanamıyorsa alkol bazlı dezenfektan tercih edin. Öksürürken veya hapşırırken, ağzınızı ve burnunuzu dirseğinizle veya bir kağıt mendille kapatın, ardından mendili kapalı bir çöpe atın ve ellerinizi yıkayın. Soğuk algınlığı, ateş veya öksürük gibi grip semptomları olan kişilerle yakın temastan kaçının. Ateş, öksürük, solunum güçlüğü gibi belirtiler gösterirseniz en yakın sağlık kurumuna veya doktorunuza hemen ulaşın"

Prof. Dr. Nail Özgüneş, tedaviyle ilgili şu bilgileri açıkladı:

“SARSCoV için etkin bir tedavi henüz geliştirilememiş olup, bu konuda çalışmalar devam etmektedir. Bu nedenle tedavi, belirtilerin giderilmesine yöneliktir. Ateşin düşürülmesi, ağrıların giderilmesi, sıvı desteği, solunum yolu açıcı tedaviler, oksijen desteği, gerekirse solunum cihazı kullanılması vb.özel bir antiviral tedavi yoktur. Semptomları hafifletmeye yardımcı olacak, tıbbi bakım uygulanır. Ağır vakalarda geçerli olan tedavi, hayati organ fonksiyonlarını desteklemektir.”

Yenişafak

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bu ülkeye, daha başka nasıl ihanet edilir? NAMAZLA DALGA GEÇİYORLAR.. ABD basınından kirli algı operasyonu! Listede Türkiye olmamasına rağmen... Okul yönetiminden 10 Kasım törenine katılmayan öğrenciye skandal ceza!