2016 yılı ÖLÜMCÜL DENEY ismli HOLLYWOOD filminden.

2071 izlenme 23 Mart 2020
Reklamlar
Çin'den tüm dünyaya yayılan koronavirüse karşı önlemler alınmaya devam ederken, bazı kitaplar, karikatürler, çizgi diziler ve filmelerde de bu salgınların mesajının daha önceden verildiği gözler önüne serilmeye devam ediyor. Son olarak Hollywood yapımı 'Ölümcül Deney' serisinin 2016 yılında yayınlanan filminde 'T Virüsü' ile dünya nüfusunun azaltılmaya çalışıldığı görüldü.

DÜNYAYI TVİRÜSLE KURTARACAKLARINI ÖNE SÜRDÜLER

‘Ölümcül Deney’in 2016’da yayınlanan bölümünün bir sahnesinde ‘T virüsü’ adını verdikleri biyolojik silah vasıtasıyla insan ırkının 8 milyardan, 500 milyona düşürülmesini planladıkları görüldü. Hollywood yapımı filmlerin gizli mesajlar içerdiği hep tartışma konusu olmuştu. ABD menşeili bu filmlerde sübliminal mesajlarla insanların algılarıyla oynandığı defalarca ortaya konuldu. Özkaynakların tükendiği ve dünyanın sonu geldiği için yeni bir düzenin kurulması gerektiği vurgulanarak, dünya nüfusunun azaltılıp sadece seçkin kişilere yaşam alanı tanınması algısı oluşturmaya çalışılıyor. Filmde virüsü silah gibi kullanarak insan nüfusu azaltarak, seçilmiş bir dünya kurma hayaline karşı verilen mücadele anlatılıyor.

DÜNYA NÜFUSUNUN AZALMASI GEREKTİĞİ ALGISINI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Yayınlandığı dönemde pek fark edilemeyen filim, bugün dünyanın karşılaştığı koronavirüs salgınıyla birlikte tekrar gündeme geldi. Bugün gelinen noktada bu tür yapımlar 'insan nüfusunun azaltılması gerektiğini' vurguluyarak, olası bir felaketin, salgının, katliamların ve savaşların gerekliliğini insanlara kabul ettirmeyi amaçlamaktadır. Bu tür algı operasyonlarını yürütenlerin daha önce de filmleri, dizileri ve çok sayıda iletişim aracını bu doğrultuda kullandığı ortaya çıkmıştı. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Lamborghini​'nin üzerine basan çocuğu bayıltana kadar dövdü! İran'da inşaat demiri testi sosyal medyayı salladı KAYSERİDE GÖMÜLÜ 50 SAVAŞ UÇAĞI ÇIKARILIYOR! PAYLAŞ HERKES GÖRSÜN! Meşazını aldım evet diyorum' videosu izlenme rekorları kırıyor!İZLE-PAYLAŞ